Examinator CCV - Groningen

Heb jij diesel in je bloed? Wil je een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid? Dan zijn wij op zoek naar jou! Door de toenemende vraag naar het groot rijbewijs is het CBR op zoek naar fulltime CCV-examinatoren (m/v) voor het beoordelen van onder andere bus-, vrachtauto- en taxi examens. Wat wij van jou vragen? Een flinke dosis ervaring met het groot rijbewijs (minimaal rijbewijscategorie CE) en goede sociale en communicatieve vaardigheden.

 

Informatie

  • mbo
  • havo
  • Examinator CCV
  • Overig
  • Groningen

De divisie CCV van het CBR verzorgt de examens voor professionals in wegvervoer, binnenvaart en logistiek en toetst de theoriekennis van beroeps- en privévliegers. CCV neemt jaarlijks circa 35.000 praktijkexamens en 70.000 theorie-examens af. 

Daarnaast certificeert CCV wettelijk vereiste opleidingen in het kader van de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs en de praktijktoetsen die onderdeel uitmaken van de basiskwalificatie van beroepschauffeurs. CCV houdt toezicht op de uitvoering van deze gecertificeerde cursussen en praktijktoetsen. Lees meer over CCV.

Als examinator beleef je elk uur een ander avontuur. De diversiteit van voertuigen, examenlocaties en kandidaten maakt het beroep van examinator afwisselend.
Iedere CCV-examinator volgt eerst de basisopleiding tot B-examinator. Bij een succesvolle afronding van de opleiding neem je eerst een aantal maanden B-examens af, vervolgens stroom je door naar de C/D/E/T-opleiding. Na de opleiding ben je verantwoordelijk voor het toetsen van deze categorieën. Bij afname van deze examens worden de voertuigen van de opleider gebruikt; tractor, bus en/of vrachtauto. Dit kan in combinatie zijn met een aanhangwagen. Als CCV examinator neem je ook taxi praktijkexamens af.

Als examinator:
•    geef je een deskundig oordeel over de rijvaardigheid- en vakbekwaamheid van de kandidaat;
•    zorg je voor een optimale examensfeer voor de kandidaat; je schat kandidaten goed in en stelt ze op hun gemak;
•    ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van de inzittenden en de medeweggebruikers  tijdens het examen; 
•    verwerk je de examenresultaten in onze administratie; 
•    beslis je over de uitslag. Na afloop van het examen communiceer en motiveer je deze aan de kandidaat. Behalve besluitvaardigheid vraagt dat om standvastigheid en overtuigingskracht.

•    minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 3 of havo-diploma;
•    minimaal tien jaar in het bezit van een B-rijbewijs;
•    in bezit van rijbewijs CE (en voldoende relevante ervaring) en bij voorkeur ook DE;
•    goede sociale en communicatieve vaardigheden; 
•    een flexibele opstelling voor het afnemen van diverse soorten praktijkexamens op verschillende locaties; 
•    bereidheid tot een assessment, een rijtest en een medische keuring;
•    volledige beschikbaarheid  (inclusief mogelijke overnachtingen) gedurende de basisopleiding in Leusden, die 3 maanden duurt. Het is gedurende de opleiding niet mogelijk om vakantiedagen op te nemen.
 
Het CBR is met name op zoek naar kandidaat-examinatoren die wonen in of bereid zijn te verhuizen naar de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland, (gebied tussen Alphen aan de Rijn en Alkmaar), de omgevingen Bergen op Zoom, (gebied tussen Goes en Roosendaal), Breda-Tilburg-Waalwijk, Groningen-Leeuwarden en de omgeving Arnhem. 

We vragen naar een Verklaring Omtrent Gedrag.

Een uitdagende en zelfstandige functie met veel verantwoordelijkheid, waarin je de ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen. Je werkt in een professionele, informele en collegiale werkomgeving. Je ontvangt een marktconform salaris (met uitgroeimogelijkheid tot € 4.194,16), 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, een werkweek van 36,67 uur en een goed arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een representatieve auto van de zaak. Nieuwe medewerkers starten bij ons met een jaarcontract. Stuur je motivatie met recent cv via de knop “sollicitatie”. Voor deze vacature worden alleen sollicitaties via ons online recruitment systeem in behandeling genomen. 

Tip: krijg je geen bevestigingsmail van je sollicitatie, controleer je SPAMbox.
 
Externe acquisitie stellen we niet op prijs.

Recruitment Afdeling

Contactpersoon 088 - 227 60 62 Stuur e-mail