Vacancies - Bedrijfsjurist | CBR Vacatures

Bedrijfsjurist

Voor onze juridische afdeling in Rijswijk zijn wij op zoek naar een bedrijfsjurist (30 tot 37,5 uur)

 

 

Informatie

  • Overig
  • Rijswijk

Bij het CBR zetten zo’n duizend professionals zich dagelijks in om ervoor te zorgen dat iederéén veilig en verantwoord aan het verkeer kan deelnemen. Te land, ter zee en in de lucht. Met dat doel voor ogen nemen we niet alleen verkeersexamens af, maar toetsen we ook of een bestuurder geestelijk en lichamelijk in staat is om veilig te rijden. Daar werken juristen, ICT’ers, projectleiders en examinatoren ieder vanuit hun eigen vakgebied aan mee. En allemaal met hart voor hun vak. Samen werken we bij het CBR zo aan een verkeersveilig en mobiel Nederland.

De stafafdeling Juridische Zaken van het CBR bewaakt en bevordert de juridische integriteit van de organisatie. Als gevolg van een snel veranderende maatschappij, staat deze afdeling voor de uitdaging hoe om te gaan met toekomstgerichte vraagstukken en veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als privacy wetgeving en de komst van de zelfsturende auto. Het betreft een team van acht medewerkers, dat volop in ontwikkeling is en op zoek is  naar een bedrijfsjurist die de club komt versterken.
 

In deze functie

Ben jij werkzaam als bedrijfsjurist in de breedste zin van het woord. Deze rol is uniek en bijzonder op juridisch gebied, vanwege de diversiteit en de zeer uiteenlopende dossiers die je behandelt. De politiek is nooit ver weg. In de kern geef je juridische adviezen, waarmee de organisatie, het organisatiebeleid en het producten- en dienstenaanbod van het CBR optimaal worden afgestemd op de (inter)nationale wet- en regelgeving. Je fungeert als vraagbaak op inhoudelijk gebied voor het management, directie en overige belanghebbenden, waarmee je dagelijks om de tafel zit. Je neemt deel aan in- en externe bijeenkomsten, projectgroepen en verandertrajecten, om kennis te delen en de onderlinge samenwerking te bevorderen. Verder ben je verantwoordelijk voor het afhandelen van “juridische” zaken procedures en contracten. Je toetst beleidsontwikkelingen en verandertrajecten, zodanig dat deze passen binnen de huidige en toekomstige wet- en regelgeving. Je signaleert zowel interne als externe ontwikkelingen die gevolgen kunnen hebben voor het CBR en anticipeert daarop. Tot slot bouw je aan en onderhoud je een netwerk van relevante in- en externe partners uit zowel de publieke als private sector. Als bedrijfsjurist rapporteer je rechtstreeks aan de manager Juridische zaken.


Het CBR vraagt

Een afgeronde WO studie Rechten, waarin een specialisatie in civiel- en/of bestuursrecht een pré vormt. Je hebt ongeveer 3 tot 5 jaar relevante werkervaring opgedaan. Stevige kennis van en inzicht in relevante wet- en regelgeving is onontbeerlijk. We zijn op zoek naar een oplossingsgerichte persoonlijkheid, die graag een generalistische rol vervult en over een kritische geest beschikt. Naar iemand die strategisch sterk is en zowel naar binnen als naar buiten kijkt. Een collega die samenwerkt, initiatief neemt en een groot verantwoordelijkheidsgevoel bezit.
Een assessment kan deel uitmaken van deze selectieprocedure.
 

Het CBR biedt

Een uitdagende en impactvolle functie in een organisatie die volop in verandering is. Binnen een complexe omgeving met veel verantwoordelijkheid. Daarnaast een professionele werkomgeving met enthousiaste collega’s en een open werksfeer. Een collegiaal team dat ruimte biedt voor eigen initiatief en zelfontplooiing. Een salaris van minimaal €3857,36 met een uitloop tot €5438,17 bruto per maand, 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een fulltime werkweek van 37,5 uur. 4 dagen per week werken, behoort eventueel tot de mogelijkheden. Er wordt gevraagd naar een Verklaring omtrent het Gedrag.
 

Interesse?
Stuur dan je motivatiebrief via de link solliciteren. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marjolein van Noort, via het secretariaat van de afdeling Juridische zaken, telefoonnummer 088 227 6007.

Recruitment Afdeling

Contactpersoon 088 - 227 60 62 Stuur e-mail