Walied

Verhaal van

Walied

'Afwisselend werk in de sociale geneeskunde'

Tijd voor verdieping

Als medisch adviseur ben je onderdeel van een behandelteam van gemiddeld vijf medisch adviseurs en vijf medewerkers gezondheidsverklaring. Ieder team heeft zijn eigen dossiers. Daarbij werken we nauw samen in de besluitvorming over de rijgeschiktheid van bestuurders. Daar zitten complexe medische casussen tussen. Het ‘puzzelen’ en het brainstormen hierover in een multidisciplinair team van (senior) medisch adviseurs en juristen geeft mij extra inhoudelijke verdieping. Er is hier - in tegenstelling tot veel klinieken - ook echt tijd voor. Bij het CBR kun je je ook op andere vakgebieden dan alleen het medische ontwikkelen. Zo ben ik zelf betrokken bij het ontwerp en de ontwikkeling van een nieuw intern softwaresysteem. Dat maakt het werk voor mij op een leuke manier afwisselend.

Kunnen helpen geeft voldoening

Ik ben me er goed van bewust dat achter ieder dossier een mens en een verhaal zit. Dus als ik extra gegevens nodig heb, dan kies ik er eigenlijk altijd voor om te bellen in plaats van een brief te sturen. Zo heb je toch persoonlijk contact met de klant. Terwijl je de anamnese afneemt, denk je met mensen mee en help je ze op weg. Dat wordt enorm gewaardeerd. Een rijbewijs betekent voor veel mensen namelijk onafhankelijkheid. Een oudere die geen beroep op zijn kinderen hoeft te doen bijvoorbeeld, of een vrachtwagenchauffeur die zeker is van zijn brood. Als ik daarbij kan helpen, haal ik daar veel voldoening uit.

Gezonde balans tussen werk en privé

De sfeer bij het CBR is ontspannen en het is heel fijn werken met mijn collega’s. Ik kan mijn eigen tijd goed indelen, waardoor ik een gezonde balans heb tussen werk en privé. Als je houdt van het oplossen van medische vraagstukken, graag in een team werkt en verder wilt in de sociale geneeskunde, dan zit je bij het CBR absoluut goed!