Wat doet een examinator

Als examinator bij het CBR sta je aan de basis van de verkeersveiligheid in Nederland. Tijdens een rijexamen beoordeel jij of aspirant-bestuurders verantwoord aan het verkeer kunnen deelnemen. Dat vraagt om inlevingsvermogen, communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Daarmee stel jij de examenkandidaat in staat om het beste uit zichzelf te halen. En kun je hem een uitslag meegeven die hij begrijpt en accepteert. 

Als examinator heb je een prachtige baan. Je komt de hele dag met allerlei mensen in contact. Je baan is ook pittig. Want elk examen moet je je weer opladen voor de kandidaat, het verkeer en de beoordeling.
 

Daarom stellen we hoge eisen aan onze examinatoren. Op de eerste plaats op sociaal vlak. Jij stelt de kandidaat zó op zijn gemak dat hij tijdens zijn examen kan laten zien wat hij in huis heeft. Dat kun je alleen als je daar zelf plezier in hebt. Als je oprecht geïnteresseerd bent in andere mensen en graag met jongeren omgaat. 

Daarnaast ben je in staat om een evenwichtige examenrit op te bouwen. Zo kun je je een goed beeld vormen van de rijvaardigheid van de kandidaat. Daarvoor werk je analytisch en gestructureerd. 

Verder sta je stevig in je schoenen bij het overbrengen van de uitslag. Je kunt omgaan met sociale druk en bent je bewust van je positie. We verwachten dat je de uitslag helder en motiverend overbrengt, met respect voor de kandidaat en de instructeur. Je beoordeelt iedereen op dezelfde manier. Heel Nederland is onze klant. En alle klanten krijgen bij ons een gelijke, respectvolle behandeling. 

Uiteraard is een uitstekende kennis van wet- en regelgeving een vereiste. Jij moet per slot van rekening in een korte tijd beoordelen en uitleggen of iemand wel of niet tot het verkeer toegelaten wordt. Deze kennis maak je je eigen tijdens de eerste drie maanden van de interne opleiding. 

Ook ben je een teamspeler. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het uitdragen van de CBR-norm. Integriteit en uniformiteit maken daar een groot deel van uit. Verder ben je flexibel en bereid om regelmatig in andere plaatsen te werken.

Zo gaat het bij een praktijkexamen

Waarop moet je letten bij het rijexamen

 

Niet de vacature kunnen vinden die je zoekt?

Ontvang nieuwe vacatures voor deze zoekopdracht per e-mail. Maak een Jobalert

Maak een Jobalert