Onafhankelijk, impactvol werk én een wisselend uitzicht? Als examinator is geen dag hetzelfde en lever je een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid van Nederland. Maar het is een uitdagende functie en je moet veel in huis hebben. Je hebt verkeersinzicht, bent sociaal en besluitvaardig.

Wil jij weten of je het in je hebt? De test geeft een goed voorproefje wat je allemaal in huis moet hebben om examinator te kunnen worden. Doe de test en solliciteer op deze mooie functie!

Heb jij de drive?

Examinator bij het CBR; meer dan je verwacht

Afrijden is altijd spannend. Ook voor jou als je kiest voor een toekomst als CBR examinator, een uitdagend vak dat niet voor iedereen is weggelegd. Want niet elke kandidaat slaagt in één keer, dus moet je mensen goed kunnen opvangen en voorbereiden op een volgende poging. Slagen ze? Dan geef je ze een herinnering mee die ze hun leven lang niet meer vergeten. En dat doe je acht keer per dag, van 8 uur ’s ochtends tot 16 uur ’s middags.

Genietend van een constant wisselend uitzicht werk je zo, namens de Rijksoverheid, aan de verkeersveiligheid in Nederland. Onderweg kom je natuurlijk van alles tegen. En geen dag is hetzelfde en elk examen weer anders. Daarom trainen we je ook vier maanden lang zodat je straks alles in goede banen kunt leiden.

Tijdens het examen bepaal je de route, geef je heldere instructies en feedback, kijk je, luister je, beoordeel je én zorg je ervoor dat de kandidaat zo ontspannen mogelijk achter het stuur zit. En zie je dat 't goed is en dat iemand veilig de weg op kan, dan kun je iets heel moois doen: een wereld vol mobiele vrijheid ontsluiten voor een dolgelukkige, nieuwe bestuurder.

"We weten allemaal hoe spannend het is als je examen gaat doen. Ik vind het daarom belangrijk om als examinator die spanning te doorbreken."
Examinator CBR Erwin

Erwin

Examinator CBR

Heb jij een vraag over deze functie?