Dit moet je weten

De diversiteit binnen het CBR maakt de functie als medisch adviseur erg aantrekkelijk. Als medisch adviseur ben je onderdeel van een behandelteam van gemiddeld vijf medisch adviseurs en vijf medewerkers gezondheidsverklaring, waarvan ieder team zijn eigen dossiers behandelt.
Deze functie is ook goed te combineren met een andere functie. Je kunt er namelijk voor kiezen om 3 of 4 dagen te werken. Daarnaast kun je je eigen tijd goed indelen voor een gezonde balans tussen werk en privé. Ook kun je bij het CBR jouw BIG-registratie behouden.

Je hebt social skills

Als je houdt van het oplossen van medische vraagstukken, graag in een team werkt en inhoudelijk wilt groeien binnen de sociale geneeskunde, dan zit je bij het CBR absoluut goed. Je komt te werken met artsen die verschillende ervaringen en studieachtergronden bezitten. De sfeer is ontspannen, daar zorgen de collega’s voor. Patiënten zie je in deze functie niet. Wel heb je soms telefonisch contact met je klanten.

Je bent doortastend

Het CBR beoordeelt of iemand lichamelijk in staat is om een rijbewijs te halen of te houden. Volgens de wet moeten namelijk alle bestuurders rijgeschikt zijn: geestelijk en lichamelijk in staat zijn om te rijden. Jij neemt beslissingen omtrent de medische geschiktheid, de praktische rijgeschiktheid bij een handicap of beperking en de rijvaardigheid in het kader van de vorderingsprocedure. Je bent analytisch bezig en veel aan het puzzelen tussen verschillende casussen. Als jij pragmatisch bent en beslissingen durft te nemen, zit je bij het CBR op de juiste plek.

Hoe ziet de dag eruit als medisch adviseur bij het CBR?

Samen met jouw team zet je je vol enthousiasme in voor een maatschappelijk doel. Na de dagstart met jouw collega’s deze ochtend, neem je een aantal dossiers onder de loep. Jouw analytische vermogen komt hier goed van pas. De lastige casussen leg je voor bij jouw collega-adviseurs en medewerkers gezondheidsverklaring. Gelukkig kan dat, want met al jullie verschillende achtergronden vullen jullie elkaar aan! Na de lunch maak je op basis van de juiste onderbouwing een besluit over de rijgeschiktheid van de desbetreffende bestuurders. Omdat de werktijden bij het CBR flexibel zijn, ga je vroeg naar huis, je was namelijk al vroeg op kantoor. Morgen weer een uitdagende dag voor de boeg!

Hier kan je op rekenen

Goede arbeidsvoorwaarden

Goede arbeidsvoorwaarden

Kennis organisatie

Kennis organisatie

Opleiding

Opleiding

Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk betrokken

job alert

Mis geen interessante vacatures.
Stel een job alert in!