‘Je bent de eindschakel in het proces naar volwassenheid/ onafhankelijkheid. Wat het behalen van het rijbewijs voor veel mensen toch is.'
Tim

Sinds 5 jaar ben ik werkzaam bij het CBR als examinator.

Na bijna 10 jaar in de jeugdhulpverlening, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Toevallig kwam de functie voor examinator voorbij. Ik moet toegeven dat ik in eerste instantie dacht: wie wil dat nou? Maar na het lezen van de vacature sloeg dit direct om in interesse.

Na een pittig sollicitatietraject ben ik de opleiding voor examinator begonnen, en daar heb ik geen dag spijt van gehad.

Vanaf dag 1 voelde bij het CBR binnenkomen als een warm bad.

De randvoorwaarden waren in orde. Mijn tablet en toegangspas lagen klaar, en ik kon gebruik maken van de aanwezige materialen zoals auto's etc. Ik was direct onderdeel van de organisatie, en dat voelde goed. Ook kreeg ik het vertrouwen van mijn collega's en opleiders en 100% inzet van de docenten om te zorgen dat je het beste uit jezelf haalt en de opleiding behaalt.

Aan het begin spannend, want je moet het ineens zelf doen, maar al snel vindt je je draai én word het elke dag leuker. Bovendien staan al je collega's voor je klaar met raad en daad.

Ik ben als het ware 8 keer per dag, iets meer dan een halfuur, bezig met topsport. Het werk is veeleisend, maar zo ontzettend leuk. Elk examen is anders omdat er een andere kandidaat naast je zit: van jong tot oud, laag opgeleid tot hoog opgeleid. Al die kandidaten probeer je natuurlijk te begeleiden en op hun gemak te stellen zodat zij tot hun beste prestaties kunnen komen.

Je bent de eindschakel in het proces naar volwassenheid/onafhankelijkheid. Wat het behalen van het rijbewijs voor veel mensen toch is.

Dit zorgt bij elk examen voor een totaal andere dynamiek. En dat maakt het werk zeer afwisselend. Geen dag is hetzelfde. Eigenlijk is het zelfs zo dat geen examen hetzelfde is!
Job alert

Mis geen interessante vacatures.
Stel een job alert in!